FREDAGSLUKKET – HVORFOR DET?

HOS PIPER HAR VI INDFØRT 4-DAGES ARBEJDSUGE

Ja, du læste rigtigt. Hos PIPER arbejder vi kun 4 dage om ugen – så når vi går hjem om torsdagen, har vi en ekstra lang weekend til at lade op i. Det giver en rigtig god work-life ballance, der giver vores medarbejdere mere overskud i det daglige – både arbejdsmæssigt og privat. Ordningen har kørt siden januar 2021 med stor succes. 

Ideen til ordningen kommer fra direktør, Uffe Hansen. Han er fra den generation hvor man også arbejdede om lørdagen – han kan godt lide at udfordre på det man bare gør “fordi sådan gør man”. Der har været afprøvet forskellige modeller, som ikke rigtigt fungerede og inspirationen på denne ordning som vi har nu, kommer fra bøger om emnet. Modellen her, som har vist sig at virke, går ud på at medarbejderne er aflønnet efter en 37-timers arbejdsuge. De møder ind 1/2 time tidligere i 4 dage og de resterende timer bliver sat ind på en slags timebank og så arbejder de ekstra, når vi har meget travlt. Det fungerer upåklageligt og vi skal ikke bede dem om at yde den ekstra indsats – det gør de helt frivilligt. Derfor møder du en lukket dør, når vi holder fredagen fri.

Direktør, Uffe Hansen sidder i sin røde sofa og er meget tilfreds med den ordning der fungerer. Det giver mere overskud for vores medarbejdere i dagligdagen, både arbejdsmæssigt og privat.

Direktør Uffe Hansen, rød sofa, moderne chef

Foto: Lise Nørgaard